Si el brou és una mica saladet, el fiambre està bé de gust, deia sempre mumare.
|
El brou, mesclat amb un de més convencional, dóna molt bon gust per fer sopa o consomé. |
|
Ingredients
Per un fiambre que pesarà, fet, uns 750 g.: per unes 6 persones
Acompanyament
|
Aquesta recepta sí que és de Can Cabot!!! Era un dels motius d'orgull de mumare: Que el fiambre li sortís bé!!! I era, això sí, un dels plats imprescindibles del dia de Nadal. Recordau la cara àvida del tio Toni quan sortia el fiambre a taula? I com el menjava... amb quin desfici!!!? El servíem entre la sopa i el rostit, acompanyat d'ou filat, i a vegades, d'ou dur tallat ben petit i enciam en juliana. Una de les feines prèvies era assegurar-se de tenir un budell prou ample com per poder-lo fer: S'havia de comanar, vigilar que fos de bona qualitat, que no es rompés... en fi, una mica complicat... Ara, a Barcelona, no tenc budells, però es poden substituir per una tela de fetge de porc, que es troba amb facilitat. Quan mumare el feia, al C. de Sant Alonso, una de les feines de les quals s'encarregava mumpare, el vostre avi, era de premsar-lo i l'estrenyia tant que a vegades quedava massa eixut i tot; però si li deies, no entrava en raó; per ell havia d'estar molt, molt premsat, i s'havia fet unes posts per premsar-lo que eren, per ell, mereixedores de patentar-les. Aquest plat va molt bé per un dia que es fa un dinar o sopar fred, perquè es pot fer dos dies abans i queda molt, molt bo...
|
Com fer-ho
Ja fet, i sense tallar, pot aguantar una setmana sense gelera, a l'hivern, en un lloc fresc.
|